Tízmilliókat sikkasztott egy banki alkalmazott

2009.08.13. 10:46 Módosítva: 2009.08.13. 20:46

Egy kaposvári pénzintézet dolgozója több tízmillió forint kárt okozott a pénzintézetnek, amikor jogosulatlanul juttatott hiteleket magánszemélyeknek. A rendőrség letartóztatta a férfit.

Az OTP Bank Médiakommunikációs Osztálya azt mondta, hogy a visszaélést a hitelintézet bankbiztonsági igazgatósága tárta fel. A bank biztonsági szakemberei a vizsgálat első eredményei után először május 18-án, majd június 2-án is feljelentést tettek. A bank a bűncselekményt feltáró bizonyítékokat átadta a rendőrségnek. Az alkalmazott munkaviszonyát még akkor, azonnali hatállyal megszüntették. A nyomozás érdekeire hivatkozva a kommunikációs osztály nem adott bővebb felvilágosítást.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője korábban azt mondta: a somogyi férfi ellen sikkasztás gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítás szerint a férfi a kaposvári pénzintézet alkalmazottjaként a belső szabályokat megszegve olyanokat is hitelhez juttatott, akik erre egyébként nem lettek volna jogosultak.