BKV-s biztonsági őröket vertek

2009.08.15. 15:07
Egy négy fős társaság kötött bele a munkába induló BKV-s biztonsági örök húszfős csapatába. A támadók egy szórakozóhelyről erősítést szereztek, és 25-30 ember esett neki a BKV-soknak. Az egyik biztonsági őr kórházba került, kilenc embert előállítottak.

Munkába induló, BKV-s biztonsági őrökre támadt egy 25-30 fős társaság szombatra virradóra a Nagyvárad téren. A biztonsági emberek a 950-es éjszakai busz megállójában várakoztak, körülbelül húszan.

Az őrök elmondása szerint a gyermekkórház felől érkezett egy négyfős társaság, amelynek egyik tagja meglökte az egyik biztonsági őrt, aki majdnem elesett. Az őrt meglökő férfi később meg is akarta ütni a biztonsági őrt, de lefogták, majd a társaság beszaladt egy közelben lévő szórakozóhelyre.

Később 25-30-an jöttek vissza, rátámadtak a biztonsági őrökre, dulakodtak, verekedtek. A kiérkező rendőrök a helyszínen hét embert előállítottak, további kettőt pedig a kapitányságon, amikor bementek a társaik felől érdeklődni. Ellenük csoportos garázdaság miatt indított eljárást a VIII. kerületi rendőrkapitányság, folyik a kihallgatásuk. A verekedésben egy biztonsági őr súlyosan megsebesült (és kórházba került), három társa könnyebben sérült.