Szalámi és láncfűrész a templomban

2009.08.15. 10:10
Az oltár mögül, a gyóntatószékből, a nem használt padokból, egyszóval szinte mindenhonnan lopott áruk kerültek elő a várbalogi templomból. A lopott árú egy mosonmagyaróvári szupermarketből származott, az üzlet árukészletét az alkalmazottak dézsmálták, és mivel egyikük templomszolga, a másikuk sekrestyés volt, írja a kisalföld.hu, a templomot használták rejtekhelynek.

Rengeteg lopott árura bukkantak a rendőrök a várbalogi templomban, írja a kisalfold.hu. A rendőrök többe között tucatnyi rúd szalámit, több tíz kiló mosóport, édességeket, sok rekesznyi italt találtak, de akadt elektromos fűrész, sövényvágó, úszógumi, horgászbot, szerszámkészlet, papucs, grillsütő, képkeret és biciklipumpa is. A felhalmozott készlet szinte ellepte a templomot , jutott belőle a karzathoz vezető lépcsőre, a használaton kívüli padokba, fiókokba, az összes szekrénybe, a bútorok alá, az oltár mögé, de még a gyóntatószékbe is.

A lopott holmi, írja a kisalföld.hu az egyik nemzetközi áruházlánc mosonmagyaróvári szupermarketéből származott, az alkalmazottak mentették ki. És azért tudták feltűnésmentesen szétszórni a templomban az árut, mert jó volt a helyismeretük. Az áruház egyik alkalmazottja a templomszolgai teendőket látta el Várbalogon, így volt kulcsa az épülethez. Az üzletvezető helyettese pedig a sekrestyés volt.

Várbalognak nincs saját plébánosa, Máriakálnokról jár ki minden vasárnap reggel a pap Várbalogra istentiszteletet tartani. A misére járók semmit sem vettek észre az elrejtett holmikból. Most az ügyben üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás gyanújával folyik a nyomozás.