Nincs sok esélye a megégett lánynak

2009.08.17. 14:55 Módosítva: 2009.08.17. 14:58
Minimálisak a túlélési esélyei annak a tizenhat éves lánynak, aki a szombati paneltűzben szenvedett füst-és szénmonoxid-mérgezést Miskolcon.

A lány állapota továbbra is válságos, géppel lélegeztetik - mondta el Polgárdi József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház toxikológiai osztályának részlegvezető főorvosa.

A miskolci Avasi lakótelep egyik tízemeletes panelházában szombaton este csaptak fel a lángok. A tűz a hatodik emeleten keletkezett, majd felfelé terjedt. A tűzoltók szerint az alig két éve, a panelprogram keretében felújított épület szigetelőanyaga jelentősen hozzájárult, hogy a tűz nagyon gyorsan terjedt.

A hetedik emeleten egy anya és fia füstmérgezésben életét vesztette. Nyolc ember került kórházba, köztük a jelenleg is életveszélyes állapotban lévő lány (ő az elhunyt fiú testvére). Rajta kívül négyen enyhe füstmérgezést szenvedtek, ők másnap az ellátást és a vizsgálatokat követően hazamehettek. Három beteg közepes fokú füst-, illetve szénmonoxid mérgezést szenvedett. Őket egynapos kezelés és megfigyelés után gyógyultan bocsátották haza.