Meghalt az első görög újinfluenzás

2009.08.23. 13:03
Egy huszonhárom éves férfi az új típusú influenza első görögországi halálos áldozata, jelentette vasárnap a NET közszolgálati televízió.

Beszámolója szerint a fiatalembert augusztus eleje óta súlyos szívpanaszokkal kórházban kezelték. Más sajtóorgánumok szerint a férfit feltehetően az egészségügyi intézményben fertőzte meg az új típusú influenza A/H1N1 vírusa.

Görögországban május 18. óta több mint 1400 esetben mutattak ki új típusú influenzás megbetegedést. Az athéni egészségügyi minisztérium adatai szerint a fertőzöttek többsége külföldről érkezett az égei-tengeri országba.

Görögország a világ országai közül elsőként július végén bejelentette, hogy egész - 11 milliós - lakosságát be akarja oltani az új típusú influenza ellen. Athén később ezt úgy pontosította, hogy a védőoltás önkéntes lesz.

A dél-spanyolországi Algésirasban egy ötvenéves nő halt bele a betegségbe, akit augusztus eleje óta kórházban kezeltek - közölte vasárnapra virradóra az andalúziai regionális kormány. Ezzel 14-re emelkedett az új típusú influenza spanyolországi halálos áldozatainak a száma.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport