Súlyosan megsérült két magyar motoros Horvátországban

2009.08.23. 11:16 Módosítva: 2009.08.23. 11:16
Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba szombaton délután két magyar motorkerékpárost, akik egy autós miatt szenvedtek balesetet a horvátországi Gospic közelében, közölte vasárnap a horvát sajtó a rendőrség tájékoztatása alapján.

A Lika-Zengg (Lika-Senj) megyei rendőrséget idézve a spliti Slobodna Dalmacija napilap internetes kiadásában közölte: egy 36 éves horvát nő vezette azt a személyautót, amely a két, motorjával közlekedő magyar férfi sérülését okozta. A baleset Gospic és a tengerparti Karlobag között nagyjából félúton, Brusane településnél történt.

A rendőrség közlése szerint a nő nem a forgalomnak és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette az autóját, emiatt váratlanul áttért a szembejövők sávjába, ahol egymás mögött több motoros haladt.

Az autó vezetője egy 24 éves, motorját vezető magyar férfit elgázolt, a másik motoros, egy 52 éves, szintén magyar férfi pedig megpróbálta elkerülni az ütközést, de közben felborult a járművével.

A két motoros súlyos sérüléseket szenvedett, őket Gospic kórházába szállították. A balesetet okozó nő ellen a rendőrség eljárást indított.

A horvát katasztrófavédelmi szolgálat (DUZS) honlapjának közlése szerint a személyautó összesen három motorkerékpár balesetét idézte elő, további két ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az index.hr internetes lap információja szerint mintegy 150 ezer kunára (közel 6 millió forint) becsülhető az okozott anyagi kár.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport