14 éves gyorshajtó az M6-M8-as autópályán

2009.08.25. 15:00 Módosítva: 2009.08.25. 17:24
Húsz kilométerrel lépte túl a megengedett 60 kilométeres sebességet egy 14 éves sofőr az M6-M8-as autópálya közös szakaszán Baracsnál. A gyerekkel együtt utaztak a szülők is, a kocsinak nem volt rendszáma sem.

A kocsit még augusztus 20-án, Baracsnál mérték be a rendőrök. Amikor a fiú - aki alig látszott ki a volán mögül - észrevette az egyenruhásokat, a belső sávból a külsőbe hajtott, ott megállt, helyet cserélt a mellette ülő édesapjával, s elhajtottak - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem jutottak messzire, mert a rendőrök megállították őket. Mint kiderült, a kocsit egy ismerőstől kapták kölcsön. Az autónak - mivel tavaly több mulasztás miatt kivonták a forgalomból - nem volt rendszáma, műszaki érvényessége és kötelező biztosítása sem - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Arra a kérdésre, hogy miért a kiskorú fiú vezetett, a jogosítvánnyal rendelkező édesapa a rosszullétére hivatkozott. Amikor azonban a rendőrök mentőt akartak hívni hozzá, nyomban jobban lett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei család a mintegy féltucatnyi szabálysértés miatt több százezer forint bírságra számíthat, valamint a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt a szülők felelősségét is vizsgálja.