Brutális rablókat vettek őrizetbe

2009.08.26. 16:09
A három büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban megvert egy idős portást egy szegedi telephelyen. Egyikőjük egy héttel korábban szabadult az előzetesből.

Elfogták azt a három férfit, akik a gyanú szerint több millió forint készpénzt vittek el tavaly áprilisban az egyik szegedi kft. telephelyéről, miután bántalmazták és megkötözték a portást - közölte Zélity László szegedi rendőrkapitány.

A 65 éves portás 2008. április 16-án a hajnali órákban felmosott, amikor a kutyák ugatására lett figyelmes. Kiengedte az állatokat, akik azonnal egy udvaron lévő konténerhez rohantak. Amikor a portás odaért, három álarcos férfi szó nélkül botokkal ütlegelni kezdte, s addig bántalmazták, amíg el nem ájult.

A tettesek kábelekkel megkötözték a súlyos sérüléseket szenvedett férfit, majd bezárták a kazánházba. Az elkövetők ezután 7,5 millió forinttal távoztak.

A gyanúsítottakat hétfőn fogták el a rendőrök. A feltételezett tettesek a több mint egy éven át tartó nyomozás eredményeként az idén augusztusban kerültek a nyomozók látókörébe. Miután elegendő bizonyíték gyűlt össze, a nyomozók három embert állítottak elő: egy 30 éves kunágotai, egy 26 éves szegedi és egy 32 éves mezőkovácsházi férfit.

Mindhárom gyanúsított korábban már volt büntetetve, egyikük egy héttel a bűncselekmény elkövetése előtt szabadult az előzetes letartóztatásból.

A három férfit a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat. A gyanúsítottak ellen jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntett, személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A minősített rablás büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.