Rituális taxisgyilkosságok Kenyában

2009.09.02. 16:26
Két hét alatt tizenhárom taxisofőrt öltek meg Kenyában, közülük hármat ezen a hétvégén. A halott sofőrök teste rendre megcsonkítva kerül elő, ebből arra következtetnek a szakértők, hogy a gyilkosságokat rituális céllal végzik.

Kedden tüntetést tartottak a nairobi taxisok a két hete kezdődött rituális taxisgyilkosságok ellen. Az elmúlt két hétben tizenhárom éjszakai műszakban dolgozó sofőrt gyilkoltak meg a kenyai fővárosban.

A Daily Nation napilapnak nyilatkozó diszpécserek szerint az áldozatokat a kora hajnali órákban hívják szállodákhoz, és rendszerint két utas vár rájuk.

A férfiak megcsonkított holttestéből a szakértők rituális gyilkosságokra következtetnek, a sofőrök autóit ugyanis általában érintetlenül, köztereken elhagyva találják meg, testük viszont rendszerint a város különböző részein, megcsonkítva kerül elő: általában a sofőrök agya, nyelve vagy koponyája hiányzik.

A taxisok szakszervezetének képviselője szerint kollégái a tisztázatlan gyilkosságok után félnek az éjszakai munkától. A rendőrség a nyomozás során semmilyen nyomot nem talált arra, hogy az áldozatokat megfenyegették volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport