A romagyilkosok ellen vezettek áramot a kerítésbe

2009.09.04. 11:08
Nyírmihálydiban a kislétai romagyilkosság utáni félelemből helyeztek áram alá kerítéseket azok a családok, amelyeknek három tagja ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanújával nyomoz a rendőrség.

A rendőrök csütörtökön több portán tartottak házkutatást Nyírmihálydiban: találtak egy duplacsövű puskát, amit a tulajdonosa riasztófegyvernek nevezett, illetve előkerült két éles lőszer hüvelye. A két ház lakói nagyfeszültségű elektromos kerítést, illetve dróthuzalt is barkácsoltak, s az egyiket illegálisan vett árammal működtették. Figyelmeztető táblát, vagy feliratot nem helyeztek ki. A gyanúsítottak azt vallották, hogy az elektromos kerítéseket a kislétai cigányok lelövése után készítették, mert féltek egy esetleges támadástól - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. (Kisléta Nyírmihályditól 18 kilométerre van)

Fülöp elmondta: az egyik férfi úgy fogalmazott a nyomozóknak, hogy "aki a kert hátsó részéről jön a házam felé, az biztos nem jó szándékkal jön, aki meg gyilkolni jön, ragadjon fenn a dróton". Fülöp Gergely pénteki tájékoztatása alapján egy 24 éves férfi és 19 éves élettársa drótkötelet feszített ki az udvaron, amelybe 230 voltot vezettek. A drótra egy lámpát raktak, hogy lássák, mikor van feszültség alatt. Egy másik, szemben lévő házban lakó 45 éves férfi két vezetéket húzott ki az udvarán, amelybe illegálisan vételezett nagyfeszültségi áramot vezetett.