Senkinek sem kellett Orbán Golfja

2009.09.05. 09:25 Módosítva: 2009.09.05. 09:25
Az interneten bocsájtotta árverésre "a nagyvezír", Orbán Viktor Volkswagen Golfját egy ismeretlen. Az autó minden kétséget kizáróan a volt miniszterelnöké volt 2001-2008 között, tavaly egy használt Citroen vásárlásakor került egy autókereskedőhöz. A licit eredménytelen volt, Orbán autója senkinek sem kellett.

1,1 millió forintért kínálták eladásra egy internetes árverési portálon azt a nyolcéves fehér Volkswagen Golfot, amely 2001-2008 között Orbán Viktor családi autója volt. "Eladó a »nagyvezír» régi szgk-ja" - állt a hirdetésben a Blikk beszámolója szerint.

A járműnek a Blikk szerint más a rendszáma, mint amikor Orbán felesége, Lévai Anikó használta, de ennek egy fideszes forrás szerint az az oka, hogy az eredeti rendszámot lelopták a kocsiról, amikor az még Orbán tulajdonában volt. A volt miniszterelnök új rendszámot igényel, ez látható a most árverésre bocsájtott autón.

Annak ellenére, hogy a kocsi minden kétséget kizáróan Orbáné volt, amit az eladó a régi forgalmi másolatával is igazolt volna, nem érkezett rá érvényes licit. A Blikknek nyilatkozó szakértők szerint valószínűleg azért, mert a kocsi reálisan 150 ezer forinttal kevesebbet érne, és úgy látszik, Orbán neve nem bírt elég marketingértékkel.

A kocsi egyébként úgy kerülhetett az eladóhoz, hogy amikor Orbán 2008-ban egy használt Citroent választott, a kereskedő beszámította az árba a régi autót, így megszerezte az exminiszterelnöki Golfot.