Jogszerűen száguldozott a rendőrkapitány

2009.09.10. 15:26
Jogszerűen száguldott az Andrássy úton egészen a Hungaroring lehajtójáig július 26-án, vasárnap reggel, a Forma-1 magyarországi futamának napján Mihály István gödöllői rendőrkapitány, állapította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálata.

Mint kiderítették, a kapitány az előírásoknak megfelelően használt megkülönböztető jelzést, azt pedig nem vette észre, hogy egy másik rendőrautó követi, hogy megállítsa.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője megvizsgálta a hvg.hu-n szerdán megjelent, a gödöllői rendőrkapitányság vezetőjének, 2009. július 26-án elkövetett állítólagos szabálysértésével kapcsolatos eset körülményeit, áll a rendőrség honlapján közzétett közleményben.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a vizsgálat során megállapított ák: a kapitányság vezetője az előírásoknak megfelelően, a gépjármű menetlevelébe bevezetve, a használat célját és módját megjelölve használt megkülönböztető jelzést. A szolgálati gépjármű és a jármű vezetője is rendelkezik az ehhez szükséges feltételekkel, engedélyekkel.

Ezért a vizsgálat eredménye szerint a jármű vezetője, Mihály István rendőr ezredes nem követett el szabálysértést. Továbbá azt is megállapították, hogy a kapitány fővároson át, Mogyoródra közlekedve nem észlelte, hogy őt más szolgálati járművel követik, ellenőrzés alá akarják vonni.

A hvg.hu szerdán számolt be arról, hogy állítólag áthajtott egy piros lámpán a fővárosban, és nem állt meg a nyomába eredő járőröknek sem a gödöllői rendőrkapitány, Mihály István szolgálati autója. Amikor ezt a rendőrök észrevették, az autó után eredtek, hogy igazoltassák a szabálysértően közlekedő sofőrt. Egészen a M3-as autópálya Hungaroring kihajtójáig üldözték. Ott a gépjármű lehajtott a pályáról, majd nyoma veszett.