Baltával gyilkolt a benzinkutas

2009.09.16. 12:14 Módosítva: 2009.09.16. 13:11
H. Róbert megelégelte 25 éves társa zsarolását, és egy baltával megölte, majd a holttestet egy autó csomagtartójába rejtette. A két férfi között szexuális kapcsolat volt.

Két nap alatt sikerült elfogniuk a budapesti rendőröknek azt a 35 éves, benzinkútnál dolgozó férfit, aki a gyanú szerint egy baltával meggyilkolta 25 éves társát, közölte Mikula Andor alezredes, a BRFK bűnügyi főosztályának munkatársa.

A budapesti férfi holttestét az újpesti Lebstück utcában álló gépkocsi csomagtartójában találták meg, két panelház közötti parkolóban.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A jelenlegi adatok szerint a két férfi között szexuális viszony volt, ám ez a későbbi gyanúsított számára már terhes volt, és ennek az "állandó zaklatásnak" véget akart vetni.

A rendőrséget a gyilkosságról egy bejelentő értesítette, aki egyiküket sem ismerte, és csak véletlenül szerzett tudomást a gyilkosságról.

Állandóan nézegette a kocsiját

A nyomozás során a gyanúsítottat először a munkahelyén, egy újpesti benzinkútnál figyelték meg, később itt találták meg azt az autót is, amibe a véres ruhákat rejtette. H. Róbertnél elfogásakor nagy mennyiségű pénzt találtak, valamint a kocsiban az összes holmiját is, ami arra utalt, hogy el akart rejtőzni a hatóságok elől.

A rendőröknek a benzinkútnál feltűnt, hogy a gyanúsított a kút mellett állva állandóan saját autóját nézegeti.

Az eddigi adatok alapján H. Róbert a társa és közte kibontakozott, számára elviselhetetlen ellentét miatt követte el tettét. A gyanúsított vallomásában azt állította, hogy a későbbi áldozat őt zsarolta, bántalmazta, és szinte lehetetlenné tette az életét.

Még nem tudják, hol gyilkolt

A gyilkosság helyszíne még nem ismert, a rendőrök egyelőre csak azt tudják, hogy egy fás-bokros területen történhetett, ahová H. Róbert kicsalta társát. A gyilkos itt több baltaütéssel végzett áldozatával, majd a holttestet egy kölcsönkapott autó csomagtartójába rejtette. Ezt az autót találták meg később a Lebstück utcában.

A gépkocsit, melyben a holttestet tartotta, és amellyel többször is parkolót váltott, H. Róbert korábban tartós használatra kapta kölcsön egy ismerősétől, aki azonban nem tudott a bűncselekményről.