Ámokfutó egy német iskolában

2009.09.17. 11:24 Módosítva: 2009.09.17. 12:31
Tizenegy tanuló sebesült meg csütörtökön reggel a bajorországi Ansbachban, amikor egy diák fejszével betört a gimnáziumba, majd Molotov-koktélokat robbantott az épületben. A tettest, aki maga is megsebesült, őrizetbe vették.

A rendőrség közlése szerint a sebesültek közül négyen súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek, köztük a tettes is. Az ámokfutó merényletet egy 19 éves diák hajtotta végre, aki maga is az ansbachi gimnázium tanulója. Egyelőre nem tudni, hogy miért támadt társaira a fiú.

TRDV579617

A 19 éves merénylő fejszével törte be az egyik legrégibb hagyományokkal rendelkező bajorországi gimnázium kapuját, majd a nyolcadik évfolyam egyik osztályában több Molotov-koktélt hajított el. Az ott tartózkodó diákok égési sérüléseket szenvedtek. Egyes hírek szerint az épületből lövöldözés is hallatszott, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg.

A merénylőt 10 perccel a támadás után egy rendőrjárőr ártalmatlanná tette. A helyszínre mentőket és tűzoltókat vezényeltek ki. A rendőrség kiürítette az épületet, és megkezdte az átvizsgálását.

TRDV579625

Idén márciusban a Stuttgart közelében lévő Winnendenben történt súlyos merénylet. A helyi Albertville gimnáziumban egy 17 éves volt diák apjának géppisztolyával 15 személyt - többnyire diákokat és tanárokat - mészárolt le, majd magával is végzett. A winnendeni gimnázium tanulói azóta sem költöztek vissza a régi épületbe, és sokan közülük mind a mai napig nem heverték ki az akkor szenvedett sokkot.