Szétlőtte a fejét az alkalmi fegyveroktató

2009.09.22. 16:53 Módosítva: 2009.09.22. 16:54
Lőgyakorlatra készült egy amerikai férfi és a barátnője, így a férfi úgy döntött, a lövöldözés előtt alapos oktatásban részesíti asszonyát. A fejéhez szorított fegyverrel magyarázta, mikor van kibiztosítva a fegyver. Vesztére, ugyanis szétlőtte saját fejét.

Fejbe lőtte magát egy James Looney nevezetű 40 éves férfi, amikor éppen a barátnőjét okította a fegyverhasználat rejtelmeire. Egész pontosan azt kellett megállapítania az asszonynak, hogy a fegyver ki van-e biztosítva, vagy sem.

A férfi azért szemléltette a fegyverhasználatot, mert másnap lőgyakorlatra mentek volna barátnőjével, és fel akarta készíteni. A tanítási módszerre az volt, hogy a fejéhez szorította a fegyvert, így kérdezgette a barátnőjét, hogy fel van-e húzva a fegyver vagy nincs.

A jelek szerint Looney a bemutatót több különböző fegyverrel tartotta (ez egyben más és más kibiztosítási eljárást is jelentett) Csakhogy az utolsó fegyver elsült, és szétloccsantotta a férfi fejét. A férfit kórházba szállították, de másnap meghalt.