Homokvihar csapott le Sydneyre

2009.09.23. 08:26
Természeti csapások sújtották Ausztráliát. Sydney környékén homokvihar okozott nehézségeket, míg az ország más részein földrengés, bozóttűz és jégeső pusztított.

Homokvihar bénította meg Ausztrália legnagyobb városának, közlekedését szerdán. A Sydney-t beborító vörös por miatt a nemzetközi repülőjáratokat Melbourne-be és Brisbane-be irányították, akadozott a kikötői forgalom is.

A homokfelhő miatt sokan jelentkeztek légzési panaszokkal a mentőszolgálatoknál. A gyereknek és az időseknek azt ajánlották, hogy ha tehetik, maradjanak otthon. Sokan csak maszkokkal az arcukon merészkedtek az utcára.

Az ausztrál meteorológiai szolgálat szerint 65 km/órás széllökésekkel érkezett a vihar a nagyvárosba. A szél több tonnányi homokot hozott magával a szárazság sújtotta Új-Dél-Wales tartományból. A tartomány más területein közben a szemtanúk szerint golflabda nagyságú jégeső pusztítot.

Az ország másik részében minden idők legmelegebb augusztusa után, a déli féltekén szokatlan téli forróság miatt több helyen is kigyulladt a bozót Queenslandben. Emiatt a hatóságok tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.

Hogy teljes legyen a természeti katasztrófák sora Victoria államot pedig két kisebb földrengés rázta meg. A Richter-skála szerinti 3-as és 2,6-os erősségű földrengés után heves esőzés volt és áradás veszélyre figyelmeztették a lakosságot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport