Megölte lányát, pedig csak meg akarta ijeszteni

2009.09.25. 23:10
Több mint 170 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott és okozott halálos balesetet egy brit férfi, csak azért, mert meg akarta ijeszteni nevelt lányát, aki túl későig maradt ki.

A 41 éves Edward Goddardot egy szombat éjszakán, egy óra tájban hívta lánya, a húszéves Kaylee, hogy megkérje, vigye haza az abertillery-i Empire klubból, mivel lekéste az egyetlen taxit – írja a Telegraph brit konzervatív napilap.

Goddard elment a lányáért és a lány barátjáért, de útközben úgy gondolta, megleckézteti a fiatalokat. Több mint százhetven kilométeres sebességre gyorsított Ford Scorpiojával, és egyenesen az út menti betonoszlopok felé hajtott. Az utolsó pillanatban akarta elkapni a kormányt, de a menőver nem sikerült, a kocsi nekiütközött az egyik oszlopnak, a levegőbe repült, többször is megpördült.

Kaylee, aki nem csatolta be a biztonsági övet sem, halálos fejsérüléseket szenvedett. Goddard súlyos gerinc- és fejsérülésekkel került kórházba, 12 napig kómában volt, ügyvédje szerint maradandó agykárosodást szenvedett. Az esetről részletesen csak a másik utas, Kaylee barátja tudott beszámolni, ő viszonylag simán, orrtöréssel megúszta a karambolt.

Edward Goddardot 18 havi börtönre ítélte, és öt évre eltiltotta az autóvezetéstől a newporti fellebbviteli bíróság. A férfi nem emlékezett a baleset körülményeire. A tanúk, és Goddard felesége is úgy nyilatkoztak, hogy a férfi példás családapa volt, szerette és tisztességgel nevelte lányát. Kayleet 13 éves korában fogadták örökbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport