Előzetesben a mátészalkai kamaszlány gyilkosai

2009.10.07. 12:18
Egy három évvel ezelőtt történt gyilkosság nyomozását zárta le a napokban a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A nyomozók négy férfit gyanúsítanak azzal, hogy részt vettek egy 14 éves mátészalkai lány megölésében.

A BRFK tájékoztatása szerint egy kisvárdai férfit és három társát azzal gyanúsítják, hogy előre kitervelten, aljas indokból és különös kegyetlenséggel megöltek egy 14 éves mátészalkai lányt Budapesten, 2006 szeptemberében.

A kisvárdai férfi felbujtására autóval a fővárosba hozták a lányt, a ferencvárosi Duna-parton összeverték, majd a vízbe vonszolták. A gyilkosok baleset látszatát akarták kelteni.

A holttestet a járókelők már a bűncselekmény másnapján megtalálták a XI. kerületi Árasztó utca közelében, a parton. A rendőrök másfél évvel később bukkantak a bűnözők nyomára: egyiküket tavaly április 16-án fogták el, társait két nappal később.

Kiderült, hogy a lánynak azért kellett meghalnia, mert a felbujtó ellen kitartottság miatt indult ügyben terhelő vallomást tehetett volna. A férfi ellen időközben ezt az eljárást megszüntették, de a mostani nyomozásnak köszönhetően azt is folytatni tudják. A felbujtót így kitartottság és kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják.

A BRFK az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Fővárosi Főügyészségnek, a gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport