Eltűnt a gyilkosságok megrendelésével gyanúsított politikus-műsorvezető

2009.10.07. 11:00
Kizárta tagjai közül a gyilkosságok megrendelésével gyanúsított bűnügyi műsorvezetőt és politikust az amazonasi törvényhozás, így a rendőrség elfogatóparancsot adhatott ki ellene. De elfogni nem tudják, mert Wallace Souzának nyoma veszett.

Nem találja a brazil rendőrség Wallace Souzát. A politikus-műsorvezető ellen nemrég adtak ki elfogatóparancsot, miután az Amazonas állami törvényhozás kizárta soraiból, így megszűnt képviselői mentessége, jelentette a BBC.

Souzát pár hete gyanúsította meg a rendőrség azzal, hogy bűnügyi műsora nézettsége érdekében maga rendelt meg gyilkosságokat. Azzal bizonyítanák gyanújukat, hogy az amúgy népszerű helyi politikus Souza stábja rendre a rendőrség előtt érkezett meg a gyilkosságok helyszíneire. Ráadásul a gyanús esetekben az áldozatok Souza politikai ellenfelei voltak.

Formálisan vádat még nem emeltek ellene, de mentelmi joga felfüggesztése után elfogatóparancsot adtak ki a bűnösségét egyébként tagadó Souza ellen. Azóta hiába keresték ismert lakcímein és munkahelyein.

A hatóságok most szigorú ellenőrzéseket vezettek be Amazonas államban, külön figyelik például a manausi reptér utasforgalmát, írja a BBC.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport