Kés volt a főiskolás támadóinál

2009.10.08. 21:49 Módosítva: 2009.10.08. 22:02
A rendőrség nyilvánosságra hozta a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek alapján elfogták a szeptember végén a VIII. kerületben megvert főiskolás támadóit. A felvételeken az is látszik, hogy a rasszista bűncselekménnyel gyanúsított támadók egyikénél kés is volt.

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a Józsefvárosi diák megtámadásáról készített felvételeket, ezekből az is látszik, hogy kés volt a támadóknál. Szerdán derült ki, hogy még szeptember 23-án a VIII. kerületi Tavaszmező utcában romák a rendőrség szerint magyar etnikai hovatartozása miatt megvertek egy iskolába tartó főiskolás diákot.

A Budapesti Műszaki Főiskola villamosmérnök hallgatójának többször durván beszóltak, majd amikor el akart menekülni, ütni kezdték. Végül a bántalmazottnak sikerült elmenekülnie a támadói elől, és berohant a főiskola Tavaszmező utcai kollégiumába.

A rendőrség a térfigyelő kamerák képei alapján öt támadót elfogott. A felvételeken látszik, hogy a támadók a főiskola ajtajáig követték a megvert diákot, és tovább kiabáltak az épület előtt. A térfigyelő kamera felvételein az is látszik, hogy egyikük egy több mint húsz centiméteres kést tart a kezében.

A rendőrség elmondta, hogy a támadók végig szidalmazták a fiatalembert magyar etnikai hovatartozása miatt, többször késsel fenyegették. Emiatt közösség tagja elleni erőszak miatt indult ellenük eljárás, már előzetesben vannak. A diák nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az RTL híradója szerint a támadókra sok panasz érkezett korábban is: törmelékkel dobálták, köpködték a főiskolára igyekvőket és a többi járókelőt is.