Egész héten borzalmas idő lesz

2009.10.12. 08:36 Módosítva: 2009.10.12. 13:18
A hétfő csak a nyitány: egész héten záporok várhatók, egyre hidegebb lesz, szerdán még a hó is eshet.

Hétfőn egész nap erősen felhős, borús lesz ég, talán délután várható egy kis napsütés. Éjszakára az eső is elállhat, de csak átmeneti a javulás. Kedd reggeltől ugyanilyen borús lesz az ég, ugyanígy fog zuhogni, és még hidegebb lesz.

Észak felől egyre hidegebb levegő áramlik hazánk fölé, ezért a hét folyamán tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a sokévi átlagnál 8-10 fokkal hidegebb idő várható.

00000001

Kedden még 10 fok lesz a maximum, szerdán és a hét hátralévő napjain már csak 6. Egész héten sok lesz felettünk a felhő, szórványosan záporra, szerdától akár hózáporra is számíthatunk.

Nem elég, hogy hideg lesz és esni fog, még a szél is erős lesz. Az éjszakai órákban már többfelé lesz viharos a szél, amelynek sebessége - főként a Dunántúlon, majd hajnaltól északkeleten - helyenként elérheti a 90-100 kilométer/órát. Várhatóan késő estétől több régióban narancssárga riasztást adnak ki. A szél szerdára már veszít erejéből, de még a hét közepén is számítani lehet viharos széllökésekre.

Hidegfronti hatás érvényesül, az arra érzékenyeknél fejfájás, nyugtalanság, rossz közérzet jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, erősödhetnek a reumatikus panaszok. Nőhet a reakcióidő.