Leszúrta terhes lányát egy jordán férfi

2009.10.18. 17:15
Karddal nekiesett, és halálra szúrta lányát egy jordán férfi, amiért a lány már az esküvő előtt teherbe esett. A férfira halálbüntetés várhat, azonban ha becsületbeli gyilkosságnak minősítik tettét, akkor enyhébb ítélettel megúszhatja.

Szándékos emberölés miatt tartóztattak le vasárnap a jordániai hatóságok egy férfit, aki elismerte, hogy halálra késelte 22 éves lányát, amiért a még hajadon nő terherbe esett, közölte az ammáni rendőrség.

"Az apa és annak bátyja szombaton orvoshoz vitték a lányt, aki hasi fájdalmakra panaszkodott. Mindenki meglepődött, amikor ott kiderült, hogy a nő hathónapos terhes" - mondta a rendőrség szóvivője az AFP-nek. A rendőrség szerint ezután a hazafelé vezető úton az apa egy karddal huszonötször hasbaszúrta a lányt, aki meg nem született kisfiával együtta helyszínen életét vesztette.

Az apa később a rendőrségen elismerte a gyilkosságot, ezért előzetes letartóztatásba helyezték, szintén letartóztatták a férfi bátyját, aki jelen volt a gyilkosságnál. A lány barátját, a gyerek feltételezett apját védőőrizet alá helyezték.

A jordániai törvények értelmében a gyilkosságot halálbüntetéssel szankcionálják az országban. Ám az ehhez hasonló, úgynevezett "becsületbeli gyilkosságok" esetén a bíróságok általában enyhébb büntetést szabnak ki, főleg, ha az áldozatnak a családja szorgalmazza a kevésbé szigorú eljárást. Jordániában évente 15-20 nőt gyilkolnak meg a becsület nevében, noha a kormányzat komoly erőfeszítéseket tesz megakadályozásukra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport