Eltiltottak egy papot tiltott szexuális cselekmény miatt

2009.10.20. 16:47 Módosítva: 2009.10.20. 16:54
Felmentettek egy közép-magyarországi plébánost a papi szolgálat alól, akinek az esetéről a Blikk számolt be korábban. A lapban egy férfi azt állította, többször létesített szexuális kapcsolatot a pappal, aki nem akarta kifizetni a szolgáltatásait.

Botrányokozás miatt a papi szolgálat gyakorlása alól felfüggesztett egy plébánost az Egri Főegyházmegye – jelentette be Ficzek László, az érseki iroda igazgatója. A rövid közlemény nem tér ki arra, hogy a pap milyen elítélendő cselekedete miatt hozták meg ezt a döntést.

Az ügyhöz magyarázatul szolgálhat a Blikk hétfői és keddi, valamint a Szolnokon megjelenő Új Néplap keddi írása. A Blikknél jelentkező huszonkilenc éves, melegpornófilmekben szereplő Kósa Richárd azt állította, hogy a plébános testi kapcsolatot tartott fenn vele, többször is találkoztak. Azután vette beszélgetésüket magnóra, és vitte el a bulvárlap szerkesztőségébe, hogy a plébános nem akarta kifizetni neki a szolgáltatást - mondta Kósa Richárd.

Az Új Néplapnak az egyházközség egyik, neve elhallgatást kérő tagja elmondta, kétkedve fogadták a híreket, hiszen az atya odaadással végezte hivatását, mindent megtett a gyülekezetért. Ráadásul az összes ministráns fiút megkérdezték, tapasztaltak-e bármilyen problémát, de senkiben sem vetődött fel gyanú az atyával kapcsolatban.

Tudni véli azt is, hogy a papnak sok irigye van, mert az egyházközség jól működik, sokan jártak a misékre, és folyamatosan újíttatták fel a templomot.