Ausztriából Győrig üldözték a rendőrök

2009.10.27. 08:56 Módosítva: 2009.10.27. 10:30
Egy biciklist is elgázolt az a magyar sofőr, aki megállás helyett menekülni kezdett kisteherautójával, amikor osztrák rendőrök próbálták ellenőrizni kocsiját. A férfit Győrig üldözték.

Több száz méter, valószínűleg lopott alumínium kábel miatt menekült el kisteherautójával Ausztriában az osztrák rendőrök elől az a győri férfi, akit Győrben sikerült elkapni több, mint 50 kilométeres üldözés után, kedden reggel.

A hegyeshalmi határtól, 500 méterre, osztrák oldalon akarták ellenőrizni a kisteherautót a rendőrök. A sofőr azonban megállás helyett továbbhajtott és ráhúzta a kormányt a rendőrökre. Az osztrák egyenruhások Magyarországra üldözték át a férfit. A sofőr Lébénynél letért az M1-es autópályáról és az egyes úton Győr felé vette az irányt.

A kisteherautó sofőrje Abdán elsodort egy kerékpárját toló 26 éves férfit.

A fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett, a Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a válla törött el. Az ámokfutó szintén Abdán egy másik személyautóba is belement, annak a jobb oldala sérült meg. A menekülő autóst egyelőre közúti veszélyeztetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, a későbbiekben valószínűleg lopással is megvádolják majd.