Kínában siettették a havazást

2009.11.01. 14:57
Pekingben 2008-hoz képest két hónappal korábban esett le az első hó. Az időjárást befolyásoló hivatal meggyorsította az eseményeket.

A tavalyinál két hónappal előbb leesett az idei első hó a kínai fővárosban, vastagsága van ahol a tíz centimétert is eléri. A pekingi időjárást befolyásoló hivatal közlése szerint mesterségesen "megsegítették" a havazást, hogy enyhítsenek a hosszú ideje húzódó szárazságon.

Az országos meteorológiai központ vasárnap reggel narancs jelzést adott ki és 14 fokos hirtelen hőmérsékletcsökkenést jelzett előre. A hidegfront, a heves északi széllel meg is érkezett, Pekingben szombat éjszaka elkezdődött a hóesés és vasárnap reggelre az egész város fehérbe borult.

000T TRHkg2911142

Pekingben ma kevesebben voltak az utakon, a közúti közlekedésben nem okozott jelentősebb fennakadást a szokatlan időben és mennyiségben hulló csapadék. A fővárosi nemzetközi repülőtéren ugyanakkor több mint száz járat indult késve, volt, amelyet az időjárási körülményekre tekintettel töröltek.

Károkról egyelőre nem érkeztek hírek, de városszerte a még lombkoronájukat viselő fákat megterhelte a nagy súly és szinte alig van fa, amiről nem tört le ág.