Kiirtottak egy családot egy tompai tanyán

2009.11.05. 08:27 Módosítva: 2009.11.05. 16:48
Meggyilkoltak három embert szerda éjszaka egy Tompa melletti tanyán. A tanya tulajdonosának holttestét a házban, felesége és lánya holttestét az egyik istállóban, egy autó csomagtartójában találták meg.

Ismeretlenek agyonverték egy tompai lovastanya tulajdonosát, a feleségét és a lányát leszúrták. A lány két iskolás gyereke – egy általános iskolás lány és egy középiskolás fiú – és a férje megúszta a mészárlást, mert ők nem voltak otthon.

Belágyi Mihály tompai polgármester elmondta, hogy a család korábban jómódú volt. A férfi és felesége azonban már jó ideje nyugdíjasok voltak, korábban sok mindennel foglalkoztak, volt kertészetük is többek között. Mostanra megromlott egészségi állapotuk miatt elfogyott a vagyonuk. A módos tanya a város ritkásan lakott déli, külterületi részén, az 53-as úttól pár száz méterre található, egy dűlőút vezet hozzá, erdők veszik körül, a közelben más lakóház nincs. Eredetileg Két-Kovács Fogadó néven kétszintes, nagy panzió is működött itt, különféle rendezvényeket is szerveztek benne, az utóbbi időben pedig lovastanyaként funkcionált.

Nem voltak ellenségeik

A polgármester szerint a családnak nem voltak haragosai, így egyelőre csak találgatni lehet, hogy miért kellett meghalnia a három embernek.


Két-Kovács Fogadó, Tompa, Alsósáskalapos tanya 45 nagyobb térképen való megjelenítése

Az önkormányzat felajánlotta a segítségét a családnak, ezt gyorssegély és temetkezési segélyként tudják biztosítani, a család igényei szerint. Az önkormányzati testület hétfőn ül össze, hogy döntsenek erről, bár a család egyelőre nem jelezte, hogy szükségük lenne bármire is. Most az egyik rokon segít a két iskolás gyerek gyámolításában, tudtuk meg a polgármestertől.

Az egyik közelben lévő üzlet munkatársa az Indexnek elmondta, hogy a környéken jól ismert vállalkozó, a meggyilkolt K. József nem olyan túl régen betegedett meg, korábbi üzleteit – a virágkertészetet, lovastanyát – ekkor hagyta abba. Ellenségei, haragosai, zűrös ügyei nem voltak, tette hozzá az üzlet dolgozója.

Ezt egy másik üzletben is megerősítették: igaz hogy jól ismert, módos vállalkozó volt K. József, lovardával, lovakkal, aki sok rendezvényt is tartott panziójában, de alvilághoz köthető, zűrös ügyei nem voltak, mondta az egyik diszkont alkalmazottja. Az eladónő szerint a tompaiakat nagyon megrázta a hármas gyilkosság: "csak a döbbenet van".

"A fiatalasszony és férje gyakran jártak hozzánk vásárolni, a nő teganp délután fél kettőkor még bejött a boltba. Gyerekeink egy osztályba jártak. Tegnap a kislányért angolóra után már nem ment senki. Az egyik tanár vitte végül haza, így derült ki, hogy miért nem jött érte az édesanyja. Fényes nappal ölték meg őket" – mondta a bolti eladó.

"Azt beszélik itt Tompán, hogy a határ túloldaláról, Szerbiából jöhettek a gyilkosok, célzottan, tudhatták, hogy mit akarnak" – tette hozzá a neve elhallgatását kérő nő.

Az Origo tudósítója beszélt Somogyiné Gazdag Andrea gyerekorvossal, aki a rokonok hívására először érkezett a helyszínre, ugyanis szerda délután épp ő volt ügyeletben. Elmondta, hogy az áldozatokkal szerdán délután 2-kor még beszéltek rokonaik, így 2-3 között történhetett a hármas gyilkosság.

K. Józsefet "Kicsi"-nek becézték a faluban - mondta az orvos. A férfi rossz egészségi állapota miatt állandó segítségre szorult, és tolószékbe kényszerült. Az ő holttestét az egyik szobában, egy ágyon hanyatt fekve találták meg. A férfi úgy feküdt, hogy nem láthatott rá a szobaajtóra, így a támadás valószínűleg hátulról érte őt.

Csomagtartóba tették a holttesteket

"Szerda délután három óra körül riasztotta az orvost a férfi lánya, hogy mozdulatlanul fekszik apja a házban. A kiérkező háziorvos megállapította, hogy K. József, 65 éves tompai lakos feltehetően bántalmazás következtében hunyt el" - mondta Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi 62 éves feleségét és másik lányát, egy 41 éves nőt kezdetben nem találták a rendőrök. Végül az egyik istállóban, egy autó csomagtartójában bukkantak rá a két nő holttestére.

A gyilkos, vagy gyilkosok magukkal vitték a család egyik gépkocsiját, a rendőrség a HYP-860 forgalmi rendszámú Mercedes 290E típusú, ezüstmetál színű gépkocsit körözi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport