Pénzváltó volt a Baross utcában agyonlőtt férfi

2009.11.06. 06:56
A Horváth Mihály téri óvoda közelében szabályosan kivégezték a csütörtöki, Baross utcai gyilkosság áldozatát. A 40 éves férfi kuvaiti állampolgár volt, pénzváltó. Az biztos, hogy nem rablótámadás történt, de az indítékokat még nem sejtik a rendőrök.

Kuvaiti arab pénzváltó volt az a negyvenéves férfi, akit csütörtök reggel nyolckor agyonlőttek a Baross utcában, Budapest VIII. kerületében. A Népszabadság értesülései szerint a férfi gyermekét vitte a Horváth Mihály tér melletti óvodába, majd miután leadta, támadója az óvoda közelében, közvetlen közelről többször is hátba lőtte.

A helyszínen rögzített nyomok alapján a rendőrség azt már kizárta, hogy rablótámadás történt volna. Az áldozat iratai és értékei mind megvoltak. Mivel az áldozatot hátba lőtték, az sem valószínű, hogy valaki hirtelen felindulásból végzett volna vele, tehát valószínűleg kivégezték.

Az RTL Klub Híradójának értesülései szerint ugyanakkor a férfinél egy táska is volt, amit a támadó magával vitt. Azt nem tudni, hogy mi volt a táskában, de a Híradó úgy értesült, hogy a férfi zsebeiben csaknem ötvenmillió forintot találtak a rendőrök.

A nyomozás sikere érdekében a rendőrség nem árulja el, milyen fegyverrel és hány lövéssel végeztek az áldozattal. A Népszabadságnak nyilatkozva több, neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás is elismerte, hogy egyelőre csak találgatják a támadás indítékát. Egyelőre nem találtak összefüggést a mostani támadás és az október 5-i kőbányai gyilkosság között sem, amiben egy afgán kereskedőt megöltek, rokonát életveszélyesen megsebesítették.

A Baross utcai áldozat üzleti kapcsolatait a következő napokban tervezi feltérképezni a rendőrség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport