Fegyelmi indul egy fészekrakós ügyvéd ellen

2009.11.11. 09:34

Fegyelmi eljárást indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara az ellen a miskolci ügyvéd ellen, akit gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó hatóság az avasi fészekrakós büntetőeljárásban - írja az Észak-Magyarország.

Csontos János, a megyei kamara elnöke a lapnak úgy nyilatkozott: az ügyészség hivatalból értesítette a szakmai kamarát arról, hogy az ügyvéd gyanúsítottá vált az ügyben, emiatt haladéktalanul elrendelte a fegyelmit. Az elnök tagadta, hogy a fészekrakós ügyben több ügyvéd is érintett lenne. Jelenleg 34 - köztük egy ügyvéd - gyanúsítottja van a Miskolcon közfelháborodást kiváltó avasi fészekrakós büntetőeljárásnak.

Miskolcon több tucat esetben nyomoz a rendőrség magánokirat-hamisítás miatt, mivel lakásvásárlásokhoz egymást kizáró támogatásokat igényeltek a helyi önkormányzatnál. A csalók többek között a Fészekrakó program állami támogatásait használták ki. A csalássorozat részletei egyelőre homályosak, de az biztosnak látszik, hogy ügyvédek és banki ügyintézők is sárosak lehetnek benne, és hogy a lakásvásárlásra állami támogatást folyósító bankok összesen akár milliárdon felüli hitelösszeget is bukhatnak.