Elfogták a vadászpuskás bankrablót

2009.11.30. 16:38
Autós üldözés után fogtak el a rendőrök egy fegyveres bankrablót, aki hétfő reggel akarta kirabolni a mikepércsi takarékszövetkezetet. A 36 éves kisújszállási férfi kihallgatása jelenleg is tart. A rendőrök most azt vizsgálják, hogy a férfinek köze van-e a két héttel korábbi, ugyancsak ebben a pénzintézetben történt rabláshoz.

Hétfő reggel 9 óra körül, egy símaszkos, vadászpuskás férfi pénzt követelt a mikepércsi takarékszövetkezet dolgozóitól. Az alkalmazottak nem tudtak pénzt adni, mert a trezor időzáras volt. A rabló ekkor a pultról néhány tízezer forintot felmarkolva elmenekült, közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bejelentés után a rendőrség ellenőrző pontokat állított fel a környéken. A menekülő férfi amikor Hajdúszoboszló közelében meglátta a rendőröket visszafordult, de a járőrök üldözőbe vették. A férfi egy földúton próbált elmenekülni, de nem járt sikerrel, az üldöző járőrök elfogták. A 36 éves kisújszállási férfi autójában megtalálták az ellopott pénzt és egy vadászpuskát. A férfit előállították, kihallgatása folyamatban van.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette. Ellene fegyveresen elkövetett rablás miatt indítottak nyomozást. A rendőrség vizsgálja a fegyver eredetét, illetve azt is, hogy az elfogott férfi kapcsolatba hozható-e a 2009. november 18-án szintén ebben a pénzintézetben történt fegyveres rablással.