Halálos betegségéről írt a pécsi ámokfutó

2009.12.03. 19:02
A pécsi ámokfutó egy nappal a lövöldözés előtt azt írta chaten egyik ismerősének, hogy halálos beteg és hamarosan meg fog halni. Azt írta, hogy évek óta nem volt egy jó napja, a betegség számára megváltás.

Halálos beteg és hamarosan meg fog halni, írta egyik ismerősének a pécsi ámokfutó a lövöldözés előtti napon. A lövöldöző arról is írt, hogy senki nem siratná, ha meghalna, és már évek óta nem volt egy jó napja, derült ki a két fiú internetes beszélgetéséből, amely az RTL Híradó birtokába került.

Később így folytatta:"...mielőtt felfordulok, küldök sms-t, .... senki nem sirat meg, így nincs mit vesztenem, és ez jó. Most nem akarom sajnáltatni magam." A két fiú nagyjából negyed óráig csetelt egy nappal azelőtt, hogy a 23 éves gyógyszerészhallgató lelőtte egyik diáktársát, három másik embert pedig megsebesített.

Az ámokfutó a beszélgetés vége felé ezt írta: "...ma elég jó napom lett volna, jó kedvem volt, előadáson megdicsért a professzor, de ez is a levesbe ment el, évek óta nem volt jó napom, ilyen életet hagyok magam mögött, vagy szted én ehhez ragaszkodok? A betegség számomra megváltás."

Az RTL Híradó egy pszichiátert is szeretett volna megkérdezni arról, mit gondol a fiúról a szöveg alapján, de több szakember sem akart erről nyilatkozni.

Az ámokfutót vizsgáló orvos néhány nappal a lövöldözés után úgy nyilatkozott: "hangokat hallott, őt gúnyolják, mögötte összesúgnak. Ez kirobbant egy tudatszűkült állapotban." Kiderült, hogy a fiú 15 éves kora óta tudatzavarral küzd. Több orvos is kezelte, de nem bízott bennük, ezért mindig váltott. Így viszont csak a depresszióját tudták kezelni, mert a fiú leplezni tudta a kényszerességét.

A fiú ügyvédje védence előzetes letartóztatása után azt mondta, hogy "ez egy irracionális cselekmény". A lövöldöző egyetemistát tegnap egyébként Budapestre szállították, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. Büntethetősége is attól függ, hogy beszámítható állapotban volt-e a lövöldözéskor. Arról nincs információ, hogy a vélt vagy valós halálos betegségét vizsgálják-e az orvosok.