Pszichiátrián kezelték a machetés gyilkost

2009.12.15. 12:24 Módosítva: 2009.12.15. 13:12
Pszichiátriai kezelés alatt állt az a 27 éves férfi, aki megölt két embert egy bozótvágó késsel hétfőn este Salgótarjánban. A 25 éves nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja nem sokkal később a kórházban meghalt.

A Salgótarján belvárosában elkövetett mészárlás után a gyilkos elmenekült a boltból, de a rendőrök hamar azonosították, és a telefonszámát is kiderítették - mondták el a bűncselekményről tartott rendőrségi sajtótájékoztatón.

A részletekről Némedi Gábor bűnügyi igazgató elmondta: a helyszínen a felzaklatott tanúk személyleírást adtak, és a rendőrök annyit tudtak meg, hogy a férfi, kezében a véres késsel, "kényelmes, nyugodt tempóban" távozott, egy fehér színű autóval.

Az autót, égő lámpával, a salgói vár környékén találták meg, és miután megszerezték a férfi mobiltelefonjának számát, Ponyi Béla salgótarjáni rendőrkapitány közel 40 percig tartotta vele a kapcsolatot, amíg a Cserhát bevetési egység a gyanúsítottat elfogta.

A férfi öngyilkos akart lenni, a nála lévő bozótvágó késsel megpróbálta felvágni az ereit. A 27 éves, őrizetbe vett férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, ahonnan kilenc napja jött ki, és hét napja nem szedte a gyógyszereit. Jelenleg Balassagyarmaton, a városi kórház pszichiátriáján őrzik, a rendőrökkel nem volt hajlandó szóba állni.

A férfi szerelemféltésből ölt: egy 49 centis pengéjű bozótvágóval támadt volt barátnőjére és annak új barátjára Salgótarján belvárosában, a Pécskő úti élelmiszerbolt előtt. A nő összeesett a járdán, párja a boltba menekült, a támadó utána rohant. Szabó Jenő megyei főkapitány úgy fogalmazott: "végtagcsonkolások is voltak, de kegyeleti okokból ennél többet nem mondanak". A 25 éves nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja nem sokkal később a kórházban meghalt.

A főkapitány nem válaszolt arra a kérdésre, hogy valóban a salgótarjáni polgármesteri hivatal alkalmazottja volt-e az elkövető. Azt mondta: "ha a foglalkozását, beosztását megneveznék, az elkövető személyét is megneveznék".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport