Ötven tűt szúrtak egy kétéves brazil kisfiúba

2009.12.16. 19:30 Módosítva: 2009.12.16. 19:38
A kisfiú válságos állapotban van, még a létfontosságú szerveiben is találtak az akár ötcentis tűkből. Az orvosok tanácstalanok, senki sem tudja, hogy mi történt.

A hat gyermeket nevelő édesanya a helyi újságoknak nem tudta megmondani, hogy mi történt. A kisfiúra rendszerint a nagymama vigyáz, mialatt ő dolgozik. A gyerek az elmúlt héten kezdett rosszullétre panaszkodni.

A Bahia állambeli Ibotirama kórházban a hét végén készült röntgenvizsgálatok szerint még "csupán" tizenhét tű volt látható a gyermek testében.

tuszuras1

Egy másik kórházban végzett további vizsgálatok során azonban már ötven tűt - néhány hossza elérte az öt centimétert - mutattak a felvételek, amelyeket a sajtó nyilvánosságra hozott. A kisfiú állapota az orvosok szerint nagyon súlyos, élet és halál között lebeg.

Luiz Cesar Soltoski orvos lehetetlennek mondta, hogy a fiúcska lenyelte volta a tűket: szerinte azokat egyenként szúrták a gyermek testébe. Az orvosok ugyanakkor nem találtak külsérelmi nyomokat.

"Úgy gondoljuk kívülről való behatolás során kerültek a testbe, mivel még a tüdőben is találtunk tűket, sőt a bal lábban és a mellkas különböző részeiben. Nem lehetséges, hogy a gyermek lenyelte azokat" - magyarázta.

Soltoski annak a reményének adott hangot, hogy képesek lesznek eltávolítani a tűk többségét, de mivel néhány a tüdőben van, várni kell addig, amíg a gyermek légzésfunkciói javulnak. Néhány tűt lehetetlen lesz eltávolítani, mivel túl közel vannak létfontosságú szervekhez, vagy azokban vannak - tette hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport