Megölték az egyik legkeresettebb mexikói drogbárót

2009.12.17. 07:35 Módosítva: 2009.12.17. 07:37
Megölték az egyik legnagyobb mexikói drogkartell vezetőjét szerdán a mexikói haditengerészet egységei, egy több mint két órán át tartó tűzpárbajban. Arturo Beltran Leyva egyike volt a 24 legkeresettebb mexikói bűnözőnek, a hatóságok több mint négyszázmillió forintos vérdíjat tűztek ki a fejére.

A Beltran Leyva nevű drogkartell vezetőjét és három társát a Mexikóvárostól délre található Cuernavaca nevű, jómódú településen ölték meg a haditengerészet egységei, egy rajtaütés alatt - közölte egy neve elhallgatását kérő mexikói tisztségviselő az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva. Egy ötödik gyanúsított öngyilkosságot követett el. A haditengerészeti tisztségviselő elmondása szerint több mint kétszáz matróz vett részt az akcióban, amely egy több mint két órán át tartó tűzpárbajba torkollt.

A Beltran Leyva az egyik legerőszakosabb, és legrettegettebb mexikói drogkartellnek számít, és az amerikai hatóságok szerint kulcsfontosságú szerepet játszik az Egyesült Államok kokainellátásában. Arturo Beltran Leyva rajta volt a 24 legkeresettebb mexikói drogbárót tartalmazó listán, és a mexikói hatóságok 2,1 millió dollárt (405 millió forint) ajánlottak fel elfogásáért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport