Elkészült a vádirat az ózdi kettős gyilkosság ügyében

2010.02.04. 10:39
Aljas indokból és előre eltervezetten végzett hitelezőjével és annak kilencéves kislányával az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottja az elkészült vádirat szerint. A gyilkost a rendőrök igazoltatták, amikor a holttestek eltüntetésén dolgozott, de akkor még nem bukott le.

Előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés lesz a vád az ellen a most 25 éves T. Ádám ellen, aki 2008 szeptemberében agyonlőtte hitelezőjét és annak 9 éves kislányát.

A most elkészült vádirat szerint T., aki jó ismeretségben volt későbbi áldozatával, 2007 végén hárommillió forintot kért kölcsön. Mivel ezt a megadott időpontban, 2008 tavaszán sem fizette vissza, a sértett rendszeresen kereste őt személyesen és telefonon.

T.-nek nem volt pénze, ezért úgy döntött, megöli hitelezőjét. 2008 júniusában Budapesten vásárolt egy kispuskát és ötven darab lőszert. A puskával lőgyakorlatokat végzett, majd szeptember 24-én találkozóra csalta hitelezőjét.

Egy műhelyben találkoztak, ahol T. agyonlőtte a vállalkozót. Amikor kiment a műhelyből, észrevette, hogy áldozata kocsijában ott ül kilenc éves lánya is. Azt mondta neki, hogy az apja hívja. Amikor a kislány bement a műhelybe, és közvetlen közelről, hátulról agyonlőtte.

A kislány holttestét saját kocsija csomagtartójába tette, majd Ózd külterületén egy völgyben elrejtette. Amikor visszafele tartott a műhelybe a vállalkozó holttestéért, még egy rendőri igazoltatáson is átesett.

A hitelező holttestét egyedül nem tudta megmozdítani, ezért barátnőjét és annak lánybarátját hívta segítségül.

A holttestet végül a másodrendű fiatalkorú vádlott segítségével bedobták a telepen lévő vízgyűjtő medencébe, amiről T. Ádám azt hitte, hogy sav van benne. A puskát a másik lánnyal - aki harmadrendű vádlott és szintén fiatalkorú - eldobta Ózd külterületén egy nádasban.

A vádlott a bűncselekményért 10-től 15 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphat. A két lány emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt 5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A vádlottak mindhárman beismerték a bűncselekmény elkövetését.