Iskolába vitte újszülöttjét

2010.02.23. 16:22 Módosítva: 2010.02.23. 16:23
Harmadik gyereke születése után, karjában kisbabájával tért vissza az igazgatónő tanítványai közé. A kicsi azóta is minden nap vele megy az intézménybe.

A 39 éves Helen Wright a St. Mary's lányiskola igazgatónőjeként úgy érezte: muszáj jó példával elöljárnia, ezért alig hét órával harmadik gyermeke születése után már be is ment munkahelyére, kezében kislányával.

„Aznap korán reggel kezdődött meg a szülés, háromnegyed hatkor már a kórházban voltam. Kevesebb mint egy óra alatt megszültem Jessicát, és három órával később már annyira feltöltődtem, hogy úgy gondoltam: miért ne mehetnék vissza? Ebédidőben értem vissza, és csodálatosan éreztem magam.”

Helen Wright és Jessica
Helen Wright és Jessica

Helen szerint a legtöbb anya bizonyítani akarja a lányainak, hogy a család és a karrier egymás mellett is jól megfér. „Remélem, hogy most bebizonyítotam a diákjaimnak: mindez nem elérhetetlen álom.” Erre ő maga az élő példa, hiszen Jessicát születésétől fogva magával viszi a munkába. Két értekezlet közt megszoptatja, elfoglaltabb perceiben pedig hagyja szundikálni a kislányt.

Az igazgatónő két idősebb gyermekével, a 6 éves Harryvel és a 3 éves Caitlinnel sem ment szülési szabadságra. „Mikor Caitlin született, péntek volt. Hétfőn már az iskolában voltam. Ez alkalommal ennél is kevesebb időre volt szükségem, gondolom azért, mert Jessica már a harmadik gyerekem.”

Tanítványai örülnek, hogy egy kisbaba is van az iskolában. Néhány szülő azonban tiltakozott a döntés ellen, azzal magyarázva a dolgot, hogy szerintük nem tesz jót a gyerekeknek az ilyen példa.