Zártkörú drogbulin ütöttek rajta Debrecenben

2010.03.01. 17:22
A rendőrség 46 embert - 33 férfit és 13 nőt - állított elő szombat reggel kilenckor egy debreceni buli helyszínén tartott rajtaütés után, a kábítószer-gyorsteszt eredménye 45 esetben pozitív volt.

A Diószegi úti zárt körű összejövetelre csak előzetes telefonos bejelentés alapján lehetett bejutni, szigorú biztonsági ellenőrzés mellett. A rendőrök erről lakossági bejelentés nyomán értesültek.

A 46 előllított közül a legfiatalabb 21 éves, a legidősebb 48 éves volt. A kábítószer-gyorsteszt egy 45 éves nő kivételével minden esetben pozitív volt. A nőt tanúként, a további 45 embert gyanúsítottként hallgatták ki, derül ki a debreceni rendőrség hétfői közleményéből.

A helyszínen, valamint a bulizók autóiban, csomagjaiban, ruházatában kis papír-, illetve nejlontasakokban fehér port, marihuánának látszó zöld morzsalékot, fehér tablettákat, valamint orrcseppes barna üvegekben "gina" néven ismert randi- illetve partidrogot (azaz GHB-t) találtak. Ezeket a rendőrök lefoglalták és szakértői vizsgálatra küldték.

A szombati rendőrségi akciót követően hat embert kábítószer-túladagolás miatt megfigyelésre kórházba szállítottak, de a hétvégén valamennyien hazamehettek. Csekély mennyiségű kábítószerrel elkövetett vétség esetében két évig, nagy mennyiségű esetében öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, emlékeztetett a rendőrség közleménye.