Garázsfeltörésen érték a kismamát

2010.03.08. 18:24
Egy 24 éves nő irányította annak a négyfős betörőbandának a munkáját, melyet a napokban kaptak el a veszprémi rendőrök. A városban és a környező településeken a csapat másfél hónap alatt legalább tizenkét kisboltba és trafikba tört be.

Az üzletekből főleg dohányárut vittek el, összességében több millió forintos kárt okoztak a tulajdonosoknak, mondta a nyomozást vezető Kovács Zoltán, a Veszprémi Rendőrkapitányság alosztályvezetője.

Egy éjszakai igazoltatáskor került a rendőrség látókörébe a gyanúsan viselkedő csapat. Ezt követően a veszprémi nyomozók több mint egy héten keresztül megfigyelték a csoportot, adatokat gyűjtöttek annak tagjairól, majd házkutatást tartottak. A tárgyi bizonyítékok és tanúvallomások alapján négy berhidai férfit és egy veszprémi nőt gyanúsítanak a betöréses lopássorozat elkövetésével.

A fiatal nő beismerő vallomást tett. Elmondta, ő jelölte ki azokat a boltokat, ahová betörtek, ő derítette ki, milyen biztonsági berendezések vannak telepítve, nem egyszer ő volt a sofőr, míg a többiek, végrehajtották az utasításokat. Többnyire az ajtó, ablak befeszítésével, esetleg betörésével, falbontással jutottak be az üzletbe. Főként dohányárut, pénzt, szeszesitalokat zsákmányoltak.

A fiatal nő egyébként korábbi élettársi kapcsolata során ismerkedett meg későbbi csapatának több tagjával. A nőt szülése előtt egy hónappal például Veszprémben garázsfeltörés közben érték tetten, nem mindennapi látvány volt a kismama feszítővassal a kezében.

A veszprémi V. Mónika - tekintettel arra, hogy egyedül látja el néhány hónapos, valamint kétéves gyermekét, illetve figyelembe véve beismerő vallomását - szabadlábon várja az eljárás lefolytatását.

A 42 éves B. Ottó, aki az összes helyszínen ott volt, előzetes letartóztatásban van. A betöréses lopásokkal gyanúsítható további három férfi szintén szabadlábon várja az eljárás lefolytatását.

A rendőrség még keresi az orgazdát, illetve vizsgálja, hogy további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható-e az ötfős banda.