Közértbe mentek a Zsanett-ügy vádlottjai

2010.03.10. 08:33
2009-ben is elhagyta szolgálati helyét a Zsanett-ügyben erőszak alól felmentett két rendőr, ezért vádat emeltek ellenük. A két férfi egy órára közértbe ment, miközben egy tanúvédelem alatt álló személyt kellett volna őriznie.

Újra vádat emeltek a Zsanett-ügyben gyanúsított két rendőr ellen, írja a Blikk. A lap szerint T. Péter és F. Zsolt Érden a diósdi per egyik védett tanúvédelem alatt álló vádlottjának őrzése helyett elhagyta szolgálati helyét, azonban a rendőrautójukba szerelt GPS lebuktatta őket. A lap szerint egy órán keresztül voltak távol, a közértbe mentek. Állítólag a rendőrautót vezető F. Zsolt utólag feljelentette előljáróját, T. Pétert.

Dr. Katona Antal, a katonai ügyészség vezetője megerősítette, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség 2009. december elején vádat emelt szolgálatban elkövetett kötelességszegés bűntette miatt. Katona elmondta, hogy az eset még május 14-én történt.

A két rendőr korábban szintén engedély nélkül hagyta el a VIII. kerületi járőrkörzetét, amikor hazakísérték E. Zsanettet 2007-ben. A lány állítása szerint a két említett rendőr megerőszakolta, miközben három társuk ezt végignézte.

A két rendőrt hétfőn az erőszak ügyében felmentette a bíróság, szolgálati helyük elhagyásáért azonban pénzbüntetésre ítélték őket, emellett soron következő rendfokozatba sorolásukat is egy évvel meghosszabbították.