15 évre ítélték a csecsemőgyilkos anyát

2010.03.19. 08:46 Módosítva: 2010.03.19. 08:47
Tizenöt évet kell börtönben töltenie Céline Lesage-nak, aki hat újszülöttjét gyilkolta meg röviddel születésük után. Az asszonyt saját kamasz fia buktatta le élettársa előtt még 2007-ben.

A 38 éves családanyát bűnösnek találták hat újszülöttjének meggyilkolásában, és csütörtökön a francia bíróság 15 év letöltendő börtönre ítélte. A befelé forduló, zárkózott asszony 2000 és 2007 között összesen hat babát végzett ki. A csecsemőket megfojtotta, majd szemeteszsákokba csomagolta és a pincében rejtette el őket.

A bíróság a börtönbüntetést 10 évi felügyelettel toldotta meg, amit rossz magaviselet esetén további öttel toldhatnak meg. Az ítélethirdetést Lesage teljes passzívitásban hallgatta végig. "Tudatában van bűnösségének- és ezt sosem tagadta" - mondta az asszony ügyvédje.

A szörnyű tettet a nő volt élettársa, Luc Margueritte leplezte le 2007- október 17-én, amikor az aszony 14 éves fia lekalauzolta őt pincéjükbe, ahol megtalálta a gondosan becsomagolt holttesteket, és a szülésnél használt többi holmit. A férfi, aki egyben a hatodik gyermek apja is volt, úgy tudta, hogy gyermekük halva született, a többi esetről pedig nem volt tudomása. Az előző öt gyerek Lesage korábbi élettársától született, akivel a nő 15 évig élt együtt - de az esetekről ő sem tudott.

Bár a feleknek 10 napjuk van fellebezésre, már mindannyian jelezték, hogy nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel.