Jancsiszöget dobáltak a rendőrautó elé

2010.03.19. 15:08
Lopott autóval, kétszázzal száguldott végig Győrön három férfi péntek hajnalban, az útra dobált jancsiszögekkel akadályozták az utánuk siető rendőröket. Végül defektet kaptak, és gyalogosan menekültek, nyomaikat borssal szórták fel, hogy kutyák ne segíthessék a rendőröket.

Egy nagy teljesítményű sötétített ablaküvegű autót akartak igazoltatni péntek hajnalban Győrben a Fehérvári úton járőröző rendőrök, az autó azonban jelzésük ellenére továbbhajtott. A rendőrök követték a menekülő autót, közben erősítést kértek. A kocsi kétszázzal száguldott végig a városon, olyan nagy sebességgel ment, hogy a rendőrök nem merték szemből elállni az útját, mondta Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az autót 8 kilométeren keresztül 5 rendőrautó követte, a kocsiból jancsiszögeket dobáltak ki nehezítve ezzel a rendőrök útját. A száguldó kocsi végül egy útpadkának ütközött és defektet kapott. Az autóban ülő feltehetően három férfi gyalog elmenekült. Borssal felszórták maguk mögött az utat, így a nyomkövető kutyáknak sem volt esélyük megtalálni őket.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szlovák rendszámú autót egy németországi telephelyről lopták, a kocsiban több külföldi rendszámtáblát, zárfeltörő eszközöket és benzines kannát is találtak, így feltehetően a tettesek autót lopni érkezhettek Győrbe.

A Győri Rendőrkapitányság egyedi azonosító jel megváltoztatása miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, valamint a rendőrség feljelentést tett a Győri Nyomozó Ügyészségen közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt is.