Pornót nézhetett cellájában a holland gyerekgyilkos

2010.04.05. 16:08 Módosítva: 2010.04.05. 16:18
Az ügyre az egyik holland televíziós csatorna műsorában derült fény, amikor idéztek az elítélt, Koos H. Thaiföldön élő barátjának írott leveléből. Ebben a gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetését töltő H. további szexfilmeket kér, "lehetőleg tizenéves szereplőkkel" Holland politikusok interpellációt nyújtanak be kedden az igazságügy-miniszterhez..

Holland politikusok felháborodva reagáltak az ügyre, és több képviselőnek kedden az első dolga lesz, hogy interpellációt intéz Ernst Hirsch Ballin igazságügy-miniszterhez a hágai parlamentben.

"Ha ez igaz, akkor egy kéjgyilkossal van dolgunk, aki cellájában csücsül és pornófilmeket nézeget. Milyen őrjítő dolgok történhetnek még Hollandiában?" - idézi a holland média Fred Teevent, a jobboldali liberális VVD képviselőjét.

A képviselők magyarázatot várnak arra a kérdésre is, milyen szerepet játszott Koos H. ügyében egy hágai bíróság alelnöke, aki többször is felkereste otthonában, majd a börtönben Koos H.-t, és gondoskodott számára egy másik ügyvédről. Koos H.-t a nyolcvanas években ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre egy 11, egy 12 és egy 18 éves kislány meggyilkolásáért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport