Metrósínre dobtak egy diákot Brüsszelben

2010.04.08. 10:18 Módosítva: 2010.04.08. 10:20
A támadást a metró zártláncú kamerája rögzítette. Az Európai Bizottságnál gyakornokoskodó bolgár diák életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A támadás szilveszter éjszaka történt, de a belga rendőrség csak a napokban közölte a felvételt, a tanúk és a lakosság segítségét kérve az elkövetők azonosításához. A rendőrség szerint rengeteg hívást kaptak, és két támadót máris sikerült azonosítani.

A Hágában nemzetközi jogot tanuló, de Brüsszelben gyakornokoskodó bolgár diák, Ljuben barátjával az újévi tűzijátékot szerette volna megnézni. Mivel nem értek időben oda, a Porte de Namur metróállomásról szerettek volna hazajutni.

Ljuben a videókamerájával filmezni kezdte az állomást, amikor egy fiatalokból álló társaság rátámadt. Azt követelték, hogy törölje a felvételt, mert nem akartak rajta szerepelni. A diák elnézést kért, és megmutatta, hogy törölte a felvételt.

Ez azonban nem volt elég, mert annyira megverték, hogy elájult. A bántalmazók elmenekültek. A barátja megpróbált taxit hívni, ám ekkor egy másik csoport támadt rájuk, és ismét verni kezdték a bolgár fiatalembert, majd a korláton át a másfél szinttel lejjebb lévő metrósínre dobták és elmentek.

A zuhanás közben a peron szélét is lefejelő és a sínre zuhanó fiatalember nem halt meg, mert a várakozók leugrottak érte és pillanatokkal a metró érkezése előtt kiemelték. Az állapota még hónapokkal később is válságos. Az elkövetők közül még senkit nem sikerült elfogni.