Ismét kábítószeres parti volt Debrecenben

2010.04.11. 21:28
Ismét kábítószeres partit tartottak Debrecenben egy Diószegi úti zárt körű szórakozóhelyen; az elvégzett gyorsteszt tíz ember esetében lett pozitív, őket előállították, közölte a megyeszékhely rendőrkapitányságának hivatalvezetője vasárnap. Február 27-én már tartottak a szórakozóhelyen kábítószeres partit.

Juhászné Kiss Katalin tájékoztatása szerint a rendőrök névtelen bejelentés alapján ellenőrizték a szórakozóhelyet, ahol alig több mint egy hónapja már tartottak kábítószeres partit.

Mint mondta, a vasárnap délelőtti rajtaütéskor a rendőrök a szórakozóhelyen 18 embert találtak, a körükben a helyszínen elvégzett gyorsteszt 10 esetben mutatta ki a kábítószer - marihuána-, amphetamin-származékok - jelenlétét. Az előállított 4 nő és 6 férfi debreceni, hajdúnánási és budapesti, többségük 20-35 éves.

A rendőrök többek között 6 orrcseppes üvegben GINA parti drognak (Gamma-hidroxi-butilát) látszó folyadékot tartalmazó fiolát, alumíniumfóliába és fehér papírba csomagolt fehér poros tasakokat is lefoglaltak.

A szórakozóhely előtt parkoló autókban ugyancsak találtak kábítószergyanús anyagokat - tette hozzá. Az őrnagy közlése szerint a zárt körű partit interneten hirdették meg, ahová csak előzetes telefonos bejelentés alapján lehetett bejutni.

A Debreceni Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel vétség miatt folytat az eljárást, és jelezte a polgármesteri hivatalnak, hogy vizsgálja meg a szórakozóhely további üzemeltetésének engedélyezését.

Február 27-én már tartottak a szórakozóhelyen kábítószeres partit, akkor a rendőrség 46 embert állított elő. Közülük végül 33 férfit és 12 nőt hallgattak ki gyanúsítottként, mivel az elvégzett gyorsteszt esetükben pozitívnak bizonyult.