Halálra késeltek egy középiskolást

2010.04.13. 10:36
Halálra késelt egy középiskolás diákot egy 16 éves fiú hétfőn délután Dunaújvárosban. Márciusban több fiatalkorú bűnöző került rendőrkézre, akik gyerekeket raboltak ki, és rettegésben tartották a környéket, de gyilkosság még nem történt. Az önkormányzat gyertyás megemlékezésre hívja az embereket.

A későbbi áldozat egy háromfős társasággal autózott, amikor meglátott egy fiút, akin a korábban ellopott pulóverét vélte felfedezni. Odalépett hozzá, számon kérve, hogyan került rá a holmi. Ezután került elő a pulóveres fiúnál lévő kés, amivel szúrt.

A 19 éves megkéselt fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. A helyi kereskedelmi szakközépiskola végzős tanulója volt.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a késelőt. Ellene halált okozó súlyos testi sértés elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az áldozat társaságában lévő két fiút csoportos garázdasággal gyanúsítják a nyomozók.

Kedden délután négykor gyertyás felvonulás indul a gyilkosság helyszínéről, a Bercsényi útról az iskoláig, ahova a meggyilkolt fiú járt. A polgármester és a két alpolgármester a rendőrkapitánnyal ezután a dunaújvárosi rendőrség épületében sajtótájékoztatót tart.

Ilyen durva eset még nem történt a városban és nem szeretnék, ha a későbbiekben lenne, ezért szervezték a megemlékezést, és a sajtótájékoztatót, mondta Kálmán András polgármester.

Március elején rövid idő alatt öt fiatalkorú bűnöző került rendőrkézre Dunaújvárosban, akik gyerekeket raboltak ki, és rettegésben tartották a környéket. Nem sokkal korábban egy idős asszonyt vert meg egy fiatal lány nappal az utcán, majd a táskájával elrohant, ellene körözést adtak ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport