Büntetőügy lett az avasi paneltűzből

2010.04.14. 17:05 Módosítva: 2010.04.14. 18:54
Egy ember ellen eljárás indult közveszélyokozás miatt, de a rendőrség nem árul el részleteket. Elképzelhető, hogy további felelősöket találnak.

Gondatlanságból elkövetett, több ember halálát okozó közveszélyokozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy magánszemély ellen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a miskolci paneltűz ügyében, közölte Soltész Bálint szóvivő.

Az avasi lakótelepen történt tűzesetben egy anya és két gyermeke vesztette életét tavaly augusztusban. A történtek kivizsgálására a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki.

Soltész Bálint egyúttal azt közölte, hogy az igen összetett eljárás részleteiről - a komplex szakértői vizsgálat elkészültéig, illetve mindaddig, amíg az a folyamatban lévő nyomozás eredményességét veszélyezteti - a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi szakmai gyakorlatának megfelelően nem ad további tájékoztatást.

Csupán annyit árult el, hogy az elmúlt időszakban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó szervei nagyszámú tanúkihallgatást végeztek. A nyomozás további feladatai közé tartozik, hogy az esemény bekövetkeztéért más személy vagy személyek felelőssége megállapítható-e - mondta Soltész Bálint.

A rendőrség által most meggyanúsított emberről egyelőre nem tudni semmit. Elképzelhető, hogy egy a tüzet okozó lakóról van szó vagy azokról a munkásokról, akik a szellőzőrendszert - amin a tűz szétterjedt a házban - kiépítették.