Korrupt közterület-felügyelőt fogtak el

2010.04.17. 11:15
Vesztegető közterület-felügyelőt fogtak el a rendőrök Budapesten még csütörtökön. A férfi egyebek mellett azt ajánlotta egy építtetőnek, hogy szemet huny bizonyos szabálytalanságok felett. Őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatására is.

A közterület-felügyelő múlt hét kedden, egy XIII. kerületben folyó építkezésen kereste fel az építettőt, és azt ajánlotta neki, hogy hetente húszezer forintért eltekint az esetleges közterület-használati szabálytalanságoktól.

Hogy nyomatékosítsa az elhangzottakat, érzékeltette, hogy naponta akár többször is kiszabhatnak büntetést, fizetés esetén azonban a közterület-felügyelői ellenőrzést ő majd leállítja. Emellett a közigazgatásban lévő kapcsolatrendszerére hivatkozva azt is felajánlotta az építtetőnek, hogy tereprendezés címén fiktív számlát ad neki, hogy így legalizálják a folyamatos fizetést.

A férfi csütörtökön kapta meg a pénzt egy XIII. kerületi telken, a rendőrök itt csaptak le rá. Az átvett összeget hiánytalanul megtalálták nála. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatására is. Ellene vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.