Rabszolgatartókat kaptak el Kaposváron

2010.04.20. 10:09 Módosítva: 2010.04.21. 02:31
Rabszolgaként dolgoztatott és fogva tartott több férfit egy kaposvári család, amelyre egy éves nyomozás után csaptak le a kommandósok. A rabszolgatartók akár öt év börtönt is kaphatnak.

Rabszolgasorban tartottak, ütöttek-vertek több férfit Kaposváron. A rendőrök egy éves nyomozás után kedden hajnalban kommandósok bevetésével fogták el a bántalmazással gyanúsítható három embert, mondta Kemény Gábor, kaposvári rendőrkapitány.

A kommandós csapat egy középkorú férfit, az apját és a feleségét vette őrizetbe. A gyanú szerint hirdetésekkel munkát ajánlottak rossz körülmények között élő embereknek, majd amikor azok odamentek, bezárták őket. Építkezéseken kellett dolgozniuk, ha ellenkeztek, megverték őket. Volt, hogy kézzel, de olyan is előfordult, hogy ostorral verték őket, mert nem végezték megfelelően a munkát, vagy 16 óra helyett csak 14 és fél órát dolgoztak.

Négy év alatt hét-nyolc áldozattal bántak rabszolgaként, egy áram és víz nélküli garázsban tartották, és többször éheztették is őket.Elszökni nem tudtak, mert folyamatosan figyelték őket. Kiszabadításuk után a rendőrök segítettek elbújni nekik a rokonok elől, már másik megyében élnek.

A rendőrség kezdeményezte a két férfi és a nő előzetes letartóztatását. Tettükért akár öt év börtönt is kaphatnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport