60 métert zuhant egy légörvényben az Emirates utasszállítója

2010.04.25. 11:32
Légörvénybe került az Emirates légitársaság utasszállítója vasárnap - jelentette az AFP indiai légügyi illetékesekre hivatkozva. A gép néhány perc alatt 60 métert zuhant, huszan megsérültek.

Az Emirates légitársaság Boeing-777-ese 361 utassal és 14 főnyi legénységgel a fedélzetén Dubaiból tartott a dél-indiai Kochi városába, amikor a Goa térségében légörvénybe került. Bár 60 métert zuhant, a pilóta meg tudta tartani az utasszállítót, amely végül az eredeti célállomásán szállt le.

Néhány utas zúzódásokat és más kisebb sérüléseket szenvedett. Őket érkezés után a reptéren ellátták - mondta egy neve elhallgatását kérő indiai légügyi illetékes a hírügynökségnek. Több utas, akiknek nem volt becsatolva a biztonsági öve, kirepült az ülésekből, de a pilóta végül újra át tudta venni az irányítást - tette hozzá. Az első hírek 4500 méteres zuhanásról szóltak, a légitársaság elnöke azonban utólag közleményt adott ki arról, hogy a zuhanás csak 60 méteres volt.

A balesetben összesen 17-en sérültek meg. Egyes indiai értesülések szerint a gépben is keletkeztek. Az indiai polgári repülélési hatóság közölte, hogy a gépet kivizsgálásra a repülőtéren tartják, és csak azután repülhet vissza Dubajba, hogy meggyőződtek arról, hogy biztonságos.