Égett a Mammut I. teteje

2010.04.28. 20:00 Módosítva: 2010.04.28. 21:32
Egy étterem szellőzőberendezése kapott lángra a budai bevásárlóközpontban, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Kigyulladt a budapesti Mammut I. bevásárlóközpont teteje szerda este. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, legalább tíz kocsival kezdték meg az oltást nyolc óra körül. A lángokat rövid idő alatt megfékezték, háromnegyed kilenckor már az utómunkálatok zajlottak.

Tudósítónk szerint az emberek békésen sétálgattak a Mammut I. és a II. között, a Lövőház utcában, sokan bámészkodtak. Az autókat a Margit körútról a Kis Rókus utcába terelték, a 4-es és a 6-os villamosok folyamatosan közlekedtek.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy egy harmadik emeleti étterem elszívóberendezése gyulladt ki. A tüzet két vízsugárral eloltották, senki sem sérült meg. Az épületet időszakosan kiürítették.

A berendezés - amely a harmadik szintről még két födémáttörésen keresztül jut ki az épület tetejére, ott még húsz méter hosszan folytatódik, mielőtt az elszívógépházba érne - teljes hosszában égett.

Az utv.hu Széna téri webkamerája által közvetített képen látható volt a készültség, de a nagy terhelés miatt fél kilenc körül elérhetetlenné vált az oldal.