Megkezdődött a tinnyei csecsemőgyilkos pere

2010.05.04. 11:52
Legfeljebb 15 év börtönre ítélhetik K. G.-t, aki a vád szerint két éve, 16 éves korában születése után megfojtotta kisfiát.

A vádirat ismertetésével és a fiatalkorú anya meghallgatásával megkezdődött a két évvel ezelőtt Tinnyén elkövetett csecsemőgyilkosság ügyében indult per tárgyalása kedden. A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában 16 éves, szakiskolába járó K. G. egy nála néhány évvel idősebb férfitől esett teherbe, de állapotát mindvégig titkolta. Szakkönyvekből és az internetről gyűjtött a terhességgel és a szüléssel kapcsolatos információkat, s még akkor sem kért segítséget, amikor 2008. május 11-én megindult a szülés.

A lány otthona vécéjében délután 6 órakor egy 49 centiméteres, 2600 gramm súlyú, egészséges fiúnak adott életet. A vádirat szerint hozzátartozói többször is rákopogtak, de ő rosszullétre, hasmenésre hivatkozva nem nyitott ajtót. WC papírt tömött az újszülött szájába, nehogy meghallják a gyermek sírását. Mire a szülők bejutottak a WC-be, a kisfiú megfulladt. A lányt kórházba szállították.

A szakvélemények szerint a lány nem szenvedett tudatzavarban. 14 éven aluli személy ellen elkövetett emberölés miatt legfeljebb 15 év szabadságvesztésre ítélhetik.